A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális állatkínzásra készültek a Tócóskertben


Ha elkapják az elkövetőt, börtönbüntetés is várhat rá. 

Elszomorító dolgot tett közzé egy debreceni hölgy az egyik ismert Facebook-csoportban csütörtökön délelőtt. Egy ismeretlen személy acélszegekkel átszúrt húsdarabokat helyezett ki a Derék utca 55. szám alatti panelház hátsó udvaránál. Ehhez hasonló kombinációval a tettesek jellemzően egy állat halálát szándékoznak okozni: miután ugyanis a gyanútlan kutya vagy macska szimatot kap, és ráharap a látszólag finom falatra, szörnyű kínokat él át.

A Haon felkereste a bejegyzés szerzőjét, Zsoldos Fanni részletesen beszámolt az esetről. Elmondása szerint szerdán találkozott először a jelenséggel kutyasétáltatás közben, kedvence találta meg a veszélyes tárgyakkal teletűzdelt ételt:

Annyi volt a szerencsém, hogy én hamarabb vettem észre, hogy kiszagolt valamit, és rászóltam. Aztán megnéztem, hogy mi az. Egy fél tenyérnyi nyers csirkehús volt, benne acéltűszegek. Felszedtem és kidobtam. Körbenéztem a területen, de nem találtam többet

 – mondta, bár hozzátette, a fű és a gaz meglehetősen magas, így nem is látszik rendesen, ha valaki aljas módon hasonló csapdát rejt el.

A törvény bünteti

Csütörtök reggel újabb szerzeményre lett figyelmes, ezúttal főtt húst talált ugyanott, arany színű acéltűszegekkel átszúrva. Zsoldos Fanni hozzátette, feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

A Büntető Törvénykönyv szerint állatkínzásnak minősül, ha valaki egy állat halálát okozza, és két év szabadságvesztéssel büntethető. Ha méreggel átitatott, szeggel, egyéb veszélyes tárggyal teszi ezt, tehát különös szenvedést okoz, az minősített esetnek számít, és három év börtönbüntetéssel sújtható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések