A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel: az EU nem tud biztonsági garanciákat nyújtani Ukrajnának


Az EU nem tud biztonsági garanciákat nyújtani Ukrajnának, mivel ez nem tartozik a hatáskörébe – mondta Peter Stano, az EU külügyi szóvivője egy keddi sajtótájékoztatón.


“Mi nem vagyunk biztonsági szervezet, így a biztonsági garanciákról szóló viták a NATO és az egyes országok vitái, de nem az EU mint szervezeté” – mondta.

A tájékoztatót az Európai Bizottság honlapja közvetítették.

Volodimir Zelenszkij korábban azt mondta, hogy biztonsági garanciák csomagját készítették elő arra az időszakra, mielőtt Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz. Elmondása szerint Kijev a közeljövőben számos kétoldalú megállapodást tervez aláírni az Egyesült Államokkal és 12 európai országgal. Ezek között van Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Hollandia, Írország, Izland, Finnország, Norvégia, Hollandia, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország és Svédország.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta, hogy Oroszország negatívan viszonyul ahhoz a témához, hogy Ukrajnának ezeket a garanciákat nyújtsák. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen döntés “nagyon-nagyon negatív következményekkel járhat közép-, hosszú-, sőt rövid távon is”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések