A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Botrány - Homoszexuális migránsoknak nyújt szolgáltatást a szászországi szociális minisztérium


Ez még a szocdemekkel szövetséges liberálisoknak is sok.

A szászországi tartományban óriási korrupciós botrány kirobbanása van születőben. Az állami számvevőszék súlyos vádakat fogalmazott meg a szász szociális minisztériummal szemben, többek között a homoszexuális menedékkérők fizetett szaunalátogatásai miatt.

Petra Köpping szociáldemokrata miniszter államtitkárát, Sebastian Vogelt emiatt és esetleges nepotizmus miatt korrupcióval gyanúsítják. A tárca hivatalosan a homoszexuális menedékkérők számára kiadott menekültkártyával szervezett bulikba és ingyenes szaunalátogatásra fizette be a migránsokat. A drezdai Paradise szaunába egyébként 20 euróba kerül a normál belépőjegy.

A számvevőszék ellenőrei azonban úgy látják, meglehetősen kétséges, hogy a fent említett szolgáltatásokra költött százezrek valóban az integrálás sikerét szolgálják, és arra gyanakodnak, hogy pénzmosás lehet a háttérben.

A számvevőszék „korrupcióra hajlamos struktúrákkal” vádolja Köpping minisztériumát az ingyenes szaunalátogatásokkal kapcsolatban. A támogatások összesen húsz kedvezményezetthez áramlottak, nagyrészt ellenőrizetlenül, és a kifizetésekben is rengeteg a homályos részlet az ellenőrök szerint.
 
A V4NA szerint érdekes egybeesés, hogy hogy Vogel államtitkár élettársa egyben a „Hálózat a demokráciáért és a bátorságért Szászországban” nevű egyesület ügyvezetője is, és a minisztériumtól szintén kapott támogatást. Vogel tehát közvetlenül döntött partnere egyesületének pénzügyi hozzájárulásáról, és ezzel megsértette a részvételi tilalmat, emiatt pedig már alapból gyanú övezi az államtitkárt.

Nem ez az egyetlen példa a gyanús pénzügyi körülményekre.
A helyi Christopher Street Dayt szervező CSD Dresden e.V. például állítólag 2017 és 2019 között mintegy 460 ezer eurót kapott a „Queer menekültek támogatására a mindennapi szakmai és társadalmi életben” névvel ellátott projekt keretében. Az ellenőrök szerint azonban érdemben nem konkretizálták, hogy pontosan mire költötték el a pénzt, ezért számukra értelmezhetetlen ez a támogatás.
 
Nemcsak Berlinben, hanem Szászországban is vannak klánstruktúrák a kormányban. A mérték azonban még megdöbbentőbb, mint azt eddig feltételeztük – jelentette ki Jörg Urban, az Alternatíva Németországért (AfD) szászországi parlamenti frakcióvezetője, aki felszólította Köpping szociális minisztert, hogy rúgja ki Vogelt, és jogi vizsgálatot vár.
 
Még a szövetségi kormánykoalíciós partnerek is egymás ellen fordultak.
 
A szociáldemokraták által vezetett minisztériumok egyre inkább problémás minisztériumokká válnak. Ilyen partnerekkel már nem igazán van szükség ellenségekre – vélekednek a liberálisok, írja a Magyar Fórum.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések