A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bild: Ukrajna újabb mozgósítási hullámot tervez, ezért mindenáron katonákra van szüksége


Új katonákra van szükség. Ukrajna újabb mozgósítást tervez – írja a német Bild című lap. Kijev kifogyóban van az élőerőből is, ezért folytatódik a mozgósítás. Hogy hová tűnt a korábban mozgósított, több százezer ember, arról a német sajtóorgánum nem tesz említést – írja az Oroszhirek.hu. 

„Ukrajnának több katonára van szüksége. Kijev új mozgósítást tervez” – írja a Bild.

„Igen, a hadsereg megkeresett minket, és valószínűleg lesz még egy mozgósítás” – mondta Olekszij Danyilov, a Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács titkára.

A mozgósítás már másfél éve tart, és már több szakaszon is túl vannak. „Nem kell felhajtást csinálni, minden a terv szerint halad, amelyet most hajtunk végre” – mondta egy magas rangú kijevi tisztviselő a lapnak.

Ukrajnában 2022. február 24-én hirdették ki a hadiállapotot. Így elvileg minden 18 és 60 év közötti férfi köteles katonai szolgálatra bevonulni. A behívottak pontos száma jelenleg nem ismert. Egy évvel ezelőtt Hanna Maljar védelmiminiszter-helyettes már több százezerre becsülte ezt a számot. A fronton elszenvedett veszteségek miatt folyamatosan újoncokat kell kiképezni és harcba küldeni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések