Itt a bográcsozás ideje: készíts hamisítatlan, betyáros csirkepörköltet!
A bográcsban készülő betyáros csirkepörköltből nem érdemes kis adagot főzni. A tökéletes szaft titka sok hagyma, és egy kevés vörösbor is jót tesz neki. Zsírral és füstölt szalonnával indíts, ezután pedig jöhet a többi hozzávaló.
Hozzávalók
👉 2 kg csirkehús (comb, nyak, far-hát, mell vegyesen)
👉 50 dkg gomba
👉 12.5 dkg füstölt szalonna
👉 10 dkg sertészsír
👉 3 hagyma
👉 3 evőkanál őrölt pirospaprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál bors
👉 1 zöldpaprika
👉 1 paradicsom
👉 1 csípős paprika
👉 1 babrérlevél
👉 1 evőkanál só
👉 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockázd fel, és a bográcsban olvaszd ki a zsírját. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a csirkét darabold fel, a hagymát és a fokhagymát vágd kockákra, a paradicsomot és a csípős vagy zöldpaprikát cikkekre, a gombát szeletekre.
Amikor a szalonna szépen megpirult, szedd ki a pörcöket. Tegyél a bográcsba egy kevés sertészsírt, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a fokhagymát is. Egy perc múlva húzd le a tűzről, és keverd el az őrölt pirospaprikával. Forgasd rajta át a csirkehúst is, majd öntsd fel két és fél deci vízzel. Dobd mellé a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, és tedd vissza a tűzre. Nagyjából fél óra múlva tedd mellé a gombákat is.
Öntsd fel a borral, és főzd az egészet készre. A végén tedd vissza bele a kisült szalonnapörcöket.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések