A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beteg világ: 60 000-en vonultak fel a prágai pride-on


Több tízezer ember sétált keresztül szombaton Prága belvárosán az idei pride felvonuláson. A felvonuláson miniszterek, politikusok, különböző vállalatok és szervezetek képviselői, nagykövetek, hírességek és gyermekes családok is megjelentek. A szervezők és a rendőrség a tavalyihoz hasonlóan mintegy 60 ezer fősre becsülték a részvételt.


A felvonulás az immár 13. alkalommal megrendezett, egyhetes emberi jogi fesztivált zárta, amelyet a “Tradicionálisabb, mint gondolnád” mottóval tartottak, idei témája pedig a hagyományok és a társadalom kapcsolata volt. Veronika Dočkalová programigazgató szerint észrevehetően nagy volt az érdeklődés a fesztivál programjai iránt, számol be róla az Aktualne.

A két tucatnyi ellentüntető kapcsán a rendőrségnek nem kellett komolyabb konfliktusok miatt közbelépnie, közölte Jan Daněk rendőrségi szóvivő.


A felvonuláson részt vett Ivan Bartoš miniszterelnök-helyettes és Jan Lipavský külügyminiszter, valamint Vít Rakušan belügyminiszter is. A cseh alsóházban novemberben dönthetnek az azonos nemű párok házasságának bevezetéséről.

Az egyenlő házasságról szóló törvényjavaslattal párhuzamosan tárgyalják azonban azt az alkotmány módosítására benyújtott javaslatot is, amely ezzel szemben kőbe vésné, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő szövetsége.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések