A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baerbock: Az ukrán erők néha csapdába esnek az aknamezőn


Németország tárgyalásokat folytat a partnerekkel olyan fegyverek szállításáról, amelyek lehetővé teszik Ukrajna számára az aknamezők leküzdését 

Annalena Baerbock német külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy Ukrajnának több mint 500 kilométeres hatótávolságú Taurus rakétákat szállíthatnának. Elmondta, hogy Németország megérti, hogy az orosz aknamezők leküzdésére fegyvereket kell küldeniük - írta az Oroszhirek.hu. 

“A helyzet most olyan, hogy óriási aknamezők vannak, elsősorban Kelet-Ukrajnában. Ilyen körülmények között az ukrán erők néha csapdába esnek. Becslések szerint a kiépített aknamezők körülbelül akkorák, mint Nyugat-Németország” – mondta Baerbok, észt kollégájával, Margus Tsahknával tartott sajtótájékoztatóján – írja a Welt.

Amikor a Taurus szállításokról kérdezték, Baerbok azt mondta: “teljes gőzzel dolgozunk rajta”.

Megjegyezte azonban, hogy a rakéta hatótávolsága nem döntő, mert Ukrajnának joga van az önvédelemhez. Elmondta, hogy Németország tárgyalásokat folytat a partnerekkel olyan fegyverek szállításáról, amelyek lehetővé teszik Ukrajna számára az aknamezők leküzdését.

A Taurus cirkálórakétát egy vadászgépről indítják. Több mint 500 kilométeres távolságra képes 400 kilogrammos robbanófejet juttatni. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy el akarja kerülni, hogy nyugati fegyverekkel csapást mérjenek orosz területre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések