A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az volt az egyetlen „bűne” a hosszúpályi kutyának, hogy hangosan ugatott


Az állatot légpuskával lőtte meg a szomszéd még februárban, az ügyben most emeltek vádat. 

A Debreceni Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a férfit, aki Hosszúpályiban meglőtt egy utcán ugató kutyát, írja közleményében a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint egy Hosszúpályiban élő férfi február 17-én délelőtt kiengedte házának udvarára a kutyáját. Az állat azonban észrevétlenül kiszökött az utcára, ahol ugatni kezdett. A zajra felfigyelt a szomszédban élő vádlott, aki magához vette a légpuskáját, amibe lövedéket tett, és rálőtt az utcán lévő ebre.

Az eltalált állat nyüszíteni kezdett, amit meghallott a gazdája, és a kutya segítségére sietett. Az állatorvos eltávolította a lövedéket a kutyából, de a lövés az ebnek különös szenvedést okozott, az elkövető által okozott sérülés pedig alkalmas volt arra, hogy az állat pusztulását okozza

– írta az ügyészség.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a nyomozás során megvizsgálta a fegyvert, és megállapították, hogy az lőfegyvernek minősül, pedig a vádlott azt légfegyverként vásárolta és légfegyverhez való lövedékkel használta.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit állatkínzás bűntettével vádolja.  Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, a nyomozás során lefoglalt lőfegyvert és lövedékeket pedig kobozza el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések