A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Belaruszt


Az Egyesült Államok arra kéri állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Fehéroroszországot, és ne utazzanak ebbe az országba.

Erről az Egyesült Államok minszki nagykövetsége számolt be az X közösségi hálózat (korábban Twitter) oldalán.

A figyelmeztetés a litván kormány két fehéroroszországi határátkelő bezárásáról szóló döntéséhez kapcsolódik. A többi ellenőrző pont nyitva marad.


Mint ismert, Litvánia, Lettország és Lengyelország mérlegeli a kollektív döntés lehetőségét a fehérorosz határ teljes lezárásáról. A hírek szerint Varsóban találkozót terveznek a balti államok és Lengyelország részvételével, ahol megállapodnak "a határ szinkron lezárásának végső részleteiről". A találkozó időpontja augusztus 28-a.

Litvánia emellett megerősítette határa biztonságát, és aktualizálta reagálási terveit arra az esetre, ha a litván határ közelében, Fehéroroszország Grodno régiójában tartózkodó „wagneriták” provokálnának, esetleg támadnának.

Korábban az ukrán titkosszolgálat arról számolt be, hogy hírszerzési értesüléseket kapott arról, hogy az Orosz Föderáció a "wagneriták" segítségével akarja bevonni Fehéroroszországot az Ukrajna elleni háborúba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések