A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az árnyékkormány bejelentette: Orbán miatt csípik meg az embereket a szúnyogok, ezért harcot hirdetnek


Közleményt adott ki az Árnyékkormány egészségügyi árnyékminisztere.

Komáromi Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy egy egyszerű véradás során derült ki, hogy Budapest XVI. és XXII. kerületében, illetve Szegeden is elszaporodott a nyugat-nílusi vírus terjedéséért felelős tigrisszúnyog, amely akár agyhártya- vagy agyvelőgyulladást is okozhat.

"Minderről semmilyen tájékoztatást nem küldtek a lakóknak, ahogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ legutóbbi, június 13-án kiadott lakossági tájékoztatójában sem szerepel semmi a fertőzésveszélyről"

- hangsúlyozta az egészségügyi árnyékminiszter, aki kiemelte, hogy az Árnyékkormány azonnali tájékoztatást követel, tudni szeretnék, hogy

  • hány megbetegedés történt a tigrisszúnyogok miatt,
  • előfordult már olyan eset, hogy valaki kórházi ápolásra szorult a vírussal összefüggésben,
  • ha igen, akkor hány esetben,
  • miért titkolták a helyiek elől a fertőzés veszélyét?


"A titkolózás miatt a lakók azzal szembesülhettek, hogy súlyos betegséget terjesztő rovarok szaporodtak el ott, ahol addig a gyerekeik játszottak nap mint nap" - tette hozzá Komáromi, aki szerint jól látszik, hogy az Orbán-kormányt semennyire sem érdekli a magyarok élete, "máskülönben pontos tájékoztatást küldtek volna az egész országnak".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések