A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ATV: Novák Katalin aláírta Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát


A köztársasági elnök ma aláírta az új ukrán budapesti nagykövet, Sándor Fegyir agrémentjét – értesült az atv.hu a Sándor-palotához közel álló diplomáciai forrásból. A késlekedés eddig sem elsősorban Novák Katalinon múlt, az államfő mindig határozottan elítélte az orosz agressziót, augusztus 23-án pedig Kijevbe utazik. 


Sándor Fegyir, a kárpátaljai önkéntes katona, az Ungvári Nemzeti Egyetem volt tanára márciusban erősítette meg a hvg.hunak, hogy ő lehet Ukrajna budapesti nagykövete. Minden esetben az államfő hozzájárulása – befogadó nyilatkozata – kell ahhoz, hogy egy külföldről érkező diplomata elkezdhesse a munkáját.

Az új budapesti ukrán nagykövet, Sándor Fegyir aktája körülbelül három hónapja került a Sándor-palotába – írta még júliusban az Index, hangsúlyozva: „a hosszabbra nyúlt ügymenet oka valójában az, hogy az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij hónapok óta nem érhető el Novák Katalin számára”.

Most, miután Novák Katalin aláírta Sándor Fegyir befogadó nyilatkozatát, az ilyenkor szokásos eljárás szerint az elnöki határozatot a Külügyminisztériumba (KKM) továbbítják a miniszteri ellenjegyzésre, valamint a szokásos diplomáciai csatornákon értesítik róla a küldő államot.

Az elnöki határozat akkor lesz nyilvános – akkor jelenik meg a Magyar Közlönyben –, ha a nagykövet, Sándor Fegyir már itt lesz és átadta a megbízólevelét a köztársasági elnöknek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések