A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aszfalttal házalók jelentek meg Bárándon


Az útjavító anyaggyal kereskedők arra hivatkoztak, hogy a közelben, a 42-es főúton dolgoznak, onnan kimaradó anyagot adnák el. 

Aszfalttal házalók jelentek meg a napokban Bárándon. A település polgármestere, Kovács Miklós közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy sem a Magyar Közút, sem pedig a község önkormányzata nem végez a településen és annak közelében aszfaltozási, útjavítási munkálatokat.  

– Az esetleges további hangulatkeltést elkerülvén, a délután kapott jelzések alapján megkerestem a 42-es főutat kezelő Magyar Közút Zrt. illetékeseit, akik arról tájékoztattak, hogy nem végeznek a település közelében kátyúzási munkákat a közeljövőben, így ők biztosan nem árulnak – s egyébként sem tehetnék meg – aszfaltot a településen – osztotta meg közösségi oldalán augusztus 15-én a településvezető. 

Mint írta, vélhetően vagy csalók vagy egyéb vállalkozások – melyek az önkormányzatot is megkeresik kimaradt aszfalt eladása végett – jelenhetnek meg.  

A közútkezelő annál komolyabb szervezet, minthogy aszfalttal házaljon

– Az nem tisztázott, hogy kinek a nevében vagy milyen cégtől vannak. Annyit tudunk, hogy megjelentek egyének, akik aszfaltot árulnak a vármegyében azzal a címszóval, hogy a közelben aszfaltoznak. Konkrétan a 42-es főutat említették, ami a Magyar Közút kezelésébe tartozik – mondta megkeresésünkre Kovács Miklós. Megjegyezte, az állami közútkezelő annál komolyabb szervezet, minthogy a kimaradt aszfalttal házaljon. Annyi bizonyos, hogy a helyi hivatal ilyen árusításra engedélyt nem adott ki, továbbá erre vonatkozóan bejelentés sem érkezett.  

– Körülbelül 4-5 ilyen esetről tudunk a településen. Jeleztük a rendőrség felé is ezeket az eseteket. Korábban csatornafelújítással foglalkozó „vállalkozók” házaltak itt azzal, hogy minimális összegért dolgoznak, majd a hiányosan vagy el nem végzett munkáért több százezer forintot követeltek – idézte fel Kovács Miklós.

Ha gyanús tevékenységet tapasztal, jelentse a hivatalos szerveknek!

A polgármester kéri a lakosságot, ha bármi gyanús tevékenységet észlelnek, értesítsék a polgárőrséget, a rendőrséget vagy az önkormányzat munkatársait, akik szükség esetén megteszik a megfelelő intézkedéseket. Kiemelte továbbá, hogy a közösségi média továbbra sem a hatóság hivatalos platformja, így hiteles tájékoztatásért, illetve kérdésekkel, észrevételekkel közvetlenül, a hivatalos elérhetőségeken vegyék fel a kapcsolatot a hivatalos szervekkel a lakosok.

Hogy történt-e bejelentés, indult-e eljárás, arról a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát kerestük. Válaszuk megérkezését követően azt azonnal közzétesszük.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések