A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Andrzej Duda a Washington Postnak: Politikai hiba Magyarország orosz energiafüggősége


„Sok országban az oroszok a felszabadítókat jelentették az Oszmán-Török Birodalommal szemben, Lengyelországot viszont megszállták” – hangoztatta a lengyel államfő. 

A The Washington Post interjút közölt Andrzej Duda lengyel elnökkel. A beszélgetés fő témája az volt, hogy miért is szükséges az amerikai konzervatívoknak támogatniuk Ukrajnát.

Az államfő kifejtette: nem aggódik amiatt, hogy esetleg a republikánusok nyerik a következő választást az Egyesült Államokban, mert ők is látják azt a veszélyt, amelyet az orosz imperializmus jelent Európára nézve. A riporter szerint ez így van Lengyelország és Olaszország esetében is, de mi a helyzet Magyarországgal, amelynek miniszterelnöke, Orbán Viktor korábban nyíltan támogatta Putyint és megkérdőjelezte Ukrajna szuverenitását?

Duda szerint a magyarok és a lengyelek történelmi tapasztalata eltérő.

Sok országban az oroszok a felszabadítókat jelentették az Oszmán-Török Birodalommal szemben, Lengyelországot viszont megszállták”

– hangoztatta Duda. Emellett Lengyelország az energiaforrások diverzifikálásával készült a jelenlegi helyzetre, míg Magyarország továbbra is erősen függ az orosz energiahordozóktól. Az egyetlen magyar atomerőmű szovjet technológiával működik, és az ország gázellátása szinte teljes mértékben Oroszországra támaszkodik. Duda szerint ez politikailag hiba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések