A csokis-meggyes kevert süti falatozását szinte képtelenség abbahagyni.
A csokis-meggyes kevert sütinek a titka, hogy a tésztájába hagyományos módon egy kevés sertészsír is kerül. A régi háziasszonyok szívesen sütöttek zsírral, mert olcsóbb, mint a vaj. Ha idegenkedsz tőle, vajat is használhatsz, de akkor kicsit növeld a mennyiségét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg meggy
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg porcukor
👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2.5 dkg sertészsír
👉 2 tojás
👉 1.5 dl tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál rum
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sertészsírt olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A meggyet mosd meg és magozd ki.
A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal. Egy másik tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal. Add hozzá először a rumot és a zsírt, utána a lisztes keveréket, végül hígítsd a tejjel. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a meggyel, és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, kiveheted. Hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések