A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tiltakozások miatt el kellett költöztetni az első nagyváradi Pride rendezvénysorozatot az eredeti helyszínéről


A tiltakozások miatt el kellett költöztetni az első nagyváradi Pride hét eseményeit az eredetileg tervezett helyszínről – írja a Bihoreanul.


A homoszexuális rendezvénysorozat augusztus 7-13. között zajlik.

Az eredeti tervek szerint a MA Hub központ adott volna otthont az első nagyváradi Pride-nak, de olyan éles tiltakozást váltott ki a rendezvény, hogy végül a LOKAL nevű kocsmába költöztették át.

A Pride eseményt szervező Ark Oradea csak annyit közölt, hogy szervezési problémák miatt van szükség az átköltöztetésre, de a Bihoreanul információi szerint a MA Hubnak otthont adó épület tulajdonosai jelentették ki, hogy a rendezvény nem történhet az ő épületükben.

A lap úgy tudja, hogy a szerződés felbontásával is megfenyegették a MA Hubot, amely korábban a Facebookon már jelezte, hogy örömmel támogatja a városban először sorra kerülő Pride hetet.

A Bihoreanul szerint a nagyváradi rendezvény megszervezésének híre több vallási vezetőt is felháborított, és az LMBTQ közösség tagjai ellen gúnyos megjegyzések és gyűlöletkeltő üzenetek jelentek meg az internetes felületeken. Emellett online petíciót is indítottak, hogy elmaradjon a rendezvény. A Nagyváradi Szentháromság Egyesület felhívását, amelyben az aláírók állítják, hogy a „Pride szembe megy az erkölcsi és keresztény értékrendjükkel”, több mint 9 ezren támogatták.

Nem teljesen példátlan az ilyen eset, a Bukaresti Pride felvonulása után nacionalisták mentek felszentelni annak útvonalát, hogy megtisztítsák a gonosztól azt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések