A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Queen egyik leghíresebb dala is a woke áldozatául esett


Egy brit popkultúrban bennfentes szerint „a woke-mozgalom teljesen megőrült”.

A woke-mozgalom „élharcosai” kikezdték a Queen egyik ismert slágerét, a Fat Bottomed Girls (Nagyfenekű lányok) című dalt. Az 1978-as szerzemény, amelyet Brian May, a brit rockegyüttes gitárosa írt, és Freddie Mercury énekelt, arról szól, hogyan rajong egy fiatal férfi a teltebb alkatú hölgyekért – írta a Daily Mail, amit a Mandiner szemlézett.

A woke követői azonban úgy gondolták, a híres slágert jobb eltörölni annak általuk vitatott dalszövege miatt. 

Mail on Sunday arról írt, hogy a zeneipar „megrökönyödve” fogadta a fejleményeket.

"A woke-mozgalom teljesen megőrült. Senki sem érti, hogy egy ilyen jó hangulatú, vidám dalt miért nem tud elfogadni a ma társadalma. A woke-mozgalom teljesen megőrült” – fogalmazott a  brit hetilapnak egy, a brit popkultúrában jártas bennfentes.

Majd feltette a kérdést, hogy „miért nem fogadjuk el, hogy az emberek a legkülönbözőbb méretekben léteznek, ahelyett, hogy letagadjuk a létezésüket? Ez felháborító” – szögezte le.

A férfi megjegyezte hogy a dal megsemmisítésével a woke-mozgalom éppen ellentétes hatást válthat ki, mivel csak „ront azon a helyzeten, hogy az emberek elfogadják a társadalmi különbségeket”.

A szám egyébként azután tűnt el a Queen albumáról, hogy az Universal Records lemezkiadó egy új slágergyűjteménnyel rukkolt elő – hívta fel a figyelmet a lap. 

A vonatkozó szerzeményt alább hallgathatják meg:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések