A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Nyugat aggódik a fekete-tengeri eszkaláció miatt, amely az olajárak egekbe szökését okozhatja – The New York Times


A Nyugat attól tart, hogy az olajárak emelkedhetnek a fekete-tengeri eszkaláció miatt. Erről ír a New York Times.


A Fekete-tengeren keresztül halad át a világ olaj- és olajtermék-mennyiségének több mint 3%-a, valamint az orosz export mintegy 20%-a. Most az Orosz Föderáció a Szaúd-Arábiával kötött megállapodások miatt 30-40%-kal csökkentette a Fekete-tengeren keresztül történő szállítások mennyiségét.

David Goldwyn, a Külügyminisztérium volt energetikai tisztviselője szerint az olajárak hordónként 10-15 dollárral emelkedhetnek, ha a Fekete-tengeren keresztül történő orosz export kiszorul.

Idézi Mihail Podoljaknak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadójának nyilatkozatát, miszerint amíg a Kreml nem hajlandó betartani a nemzetközi jogot, addig "Oroszország kereskedelmi potenciáljának drámai csökkenésére" lehet számítani.

Az orosz tanker elleni csapás után is stabilan 85 dollár körüli hordónkénti szinten kereskednek az olajjal. "A kérdés most az, hogy 'képesek-e az ukránok ezt újra és újra megtenni'. Ez feszíteni fogja az energiapiacokat, amelyek már most is feszülnek" - összegez a kiadvány szakértője.

Előző nap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Oroszország a háború végére hajók nélkül maradhat, ha folytatja a Fekete-tenger blokádját és az ukrán kikötők elleni támadásokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések