Hirdessen itt

A nyírségi férfi erőszakkal leitatta a nőt, majd utána a magatehetetlen sértettet...


Szidta, verte élettársát – négy év börtönt is kaphat érte. 

Kapcsolati erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség azt a nyírségi férfit, aki az elmúlt év karácsonya óta rendszeresen bántalmazta az élettársát, folyamatosan trágár módon szidalmazta, illetve akkor is a nő közelébe ment, amikor a bíróság távoltartást rendelt el.

A vádirat lényege szerint a férfi és a nő korábban élettársak voltak, majd miután a férfi a börtönből szabadult, közös házban éltek a nyírségi településen. 2022 decemberétől a férfi heti rendszerességgel felpofozta a nőt, megszorongatta a karját, lökdöste, többször az ágyra is lökte, mindeközben napi szinten a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt vele szemben. December 24-én erőszakkal leitatta a nőt, majd utána a magatehetetlen sértettet súlyosan bántalmazta, többször tenyérrel és ököllel ütötte a fején.

A verések, szidások 2023. július 21. napjáig tartottak, ekkor a rendőrség előbb 72 órára, majd a bíróság 60 napra távoltartást rendelt el, azaz a férfi nem mehetett a nő közelébe, nem kereshette telefonon sem. Ennek ellenére a férfi előbb telefonon fenyegette meg a nőt azzal, hogy megveri, amennyiben a rendőrséget értesíti, majd 1-2 nap elteltével éjjel felkereste a nőt a házában, bemászott a kerítésen, az ajtót benyomva bejutott a házba is. A további esetleges bántalmazást a kiérkező rendőrök akadályozták meg.

A letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tenne a vádlott, a bíróság négy év börtönbüntetésre ítélje.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik - tájékoztatott Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések