A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német kormány átverte az ukránokat: csak a töredékét szállították az ígért fegyvereknek


A Scholz-kabinet csak blöffölt a Kijevnek szánt fegyverszállítmányok ügyében, a valóságban pedig pusztán a töredékét teljesíti az ígért mennyiségnek.

A német ígéretek a hatalmas, Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokról, a május óta harsogott óriási lőszerkészletek, az ukrán ellenoffenzíva indítása előtti pénzt, paripát, fegyvert kiáltások gyakorlatilag egyetlen hatalmas blöffnek bizonyultak.

A Scholz-kormány ugyanis csak töredékét szállította le a valóságban mindannak, amit hangosan belengetett, sőt menet közben egyszerűen törli a megígért tételeket a szállítási listáról – írja a Mandiner a német Welt értesüléseire hivatkozva.

A lap emlékeztet, úgy tűnt, Zelenszkij májusi németországi látogatása eléri a célját, és igaza lesz Boris Pistorius védelmi miniszternek, aki szerint a beígért fegyverekkel Németország azt demonstrálja, hogy igenis a lehető legkomolyabban veszi Ukrajna támogatását.

Ezzel szemben a Welt által közzétett adatokból az derül ki, hogy a megígért segélyből alig jutott el Kijevbe. Ráadásul - írja a német lap - a német védelmi minisztérium magyarázat nélkül törölt több tételt a kötelezettségvállalások közül. A Scholz-kormány nem először csúsztat sok százmilliós tételben.

A háború kitörése után pár nappal Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy 100 milliárd eurós alapot hoznak létre a Bundeswehr ütőképessé tétele érdekében, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy Németország újra Európa vezető katonai hatalmává váljon. Ez volt az a bizonyos Zeitenwende, amelyről a mai napig nem derült ki, hogy pontosan mit takar.

A német lap leszögezi, érthetetlen, miként akarja Németország önmagát Európa vezető katonai hatalmaként definiálni, ha több energiát fektet abba, hogy elfelejtse, mit vállalt, mint abba, hogy teljesítse azt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések