A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar LMBTQ-fiataloknak is külön mosdókat és öltözőket akarnak a Soros-szervezetek


– Az LMBTQ-közösség tagjai számára lehetővé kellene tenni a nemi identitás szerinti mosdó- és öltözőhasználatot, engedélyezni kellene az azonos nemű pár választását az ünnepségeken, valamint a választott nevükön kellene szólítani őket az iskolában – derül ki a Befogadó terek program részeként megjelent irományból.  

Az Európai Bizottság által finanszírozott, magyarországi iskolákat és munkahelyeket célzó Befogadó terek elnevezésű program részeként útmutató készült „az iskolai zaklatás megelőzéséről” a pedagógusoknak.

A kiadvány középpontjában elsősorban a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó fiatalok állnak, mivel állításuk szerint az LMBTQ-fiatalok ellen elkövetett szóbeli, fizikai és online zaklatás és erőszak növekvő tendenciát mutat – írja a Magyar Nemzet.

Az LMBTQ-szervezetek javaslata szerint a sokszínűséget, mint értéket kell hangsúlyozni az iskolákban,

amely teret ad annak, hogy a kisebbségekhez tartozó fiatalok és felnőttek felvállalják önmagukat, és merjenek beszélni arról is, amiben különböznek a többségtől. 

Az útmutatóban megjegyzik azt is, hogy a 2021-ben elfogadott gyermekvédelmi törvény – amely tiltja a homoszexualitás és a transzneműség népszerűsítését a 18 éven aluliak számára, valamint a genderideológiát nem engedi be a kiskorúak közé az iskolákba.

A felvilágosításon túl fontosnak tartják az LMBTQ-fiatalok igényeinek, szükségleteinek meghallgatását, tiszteletben tartását, valamint ezeknek a beépítését az iskola működésébe, amely szerintük például olyasmiben nyilvánulhat meg, mint a mosdó- és öltözőhasználat vagy a gyermek által választott név használata. 

Az LMBTQ-szervezetek elképzelése szerint az iskolák dolgozóinak ezen felül az érdekérvényesítést, beleértve az alulról szerveződő, például LMBTQ-csoportok létrejöttét is támogatni kell, valamint segíteniük kell a kisebbségekhez tartozó diákokat a szükségleteik kielégítésében.

Így például lehetővé kellene tenni számukra, hogy mindenki szabadon fejezze ki nemi identitását, az iskolai ünnepségeken, szalagavatón pedig engedélyezniük kellene az azonos nemű pár választását

– olvasható az útmutatóban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések