A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Magyar Bíróság kiadta azt a ruandai férfit, aki méreggel lelocsolt egy holland férfit majd levágta az ujját


A maximális kiszabható büntetés 30 év szabadságvesztés, az elfogatóparancs négy rendbeli bűncselekményre vonatkozik


Elrendelték annak a ruandai állampolgárnak az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, akivel szemben a Belga Királyság antwerpeni elsőfokú bíróság Turnhout szekciója bocsátott ki európai elfogatóparancsot – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi ellen bűnszervezetben részvétel, emberölési kísérlet, kínzás és személyi szabadság megsértése bűncselekmény miatt, „büntetőeljárás lefolytatása céljából” bocsátottak ki európai elfogatóparancsot.

Az átadási letartóztatás és egyszerűsített átadás legkésőbbi időpontja 2023. augusztus 14-e. Amennyiben ezen időpontig nem veszik át a férfit, szabadlábra kell helyezni őt – rögzítették, hozzátéve: a végzés végleges.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint – a rendelkezésre álló adatok alapján – 2023. február 22-én Eindhovenben több elkövető elrabolt egy holland személyt, betuszkolták egy kocsiba, amivel aztán Belgiumba mentek. A sértettet már az autóban bántalmazták, később pedig egy antwerpeni raktárnál többen megkínozták, késsel vagy más éles tárggyal, mérgező folyadékkal több sérülést okoztak neki, levágták az egyik ujját is. Ezek után a sértettet újra az autóba tették és Poppelbe hajtottak vele, ahol a jármű tönkrement, így azt a sértettel együtt az elkövetők otthagyták. A sértettet munkások találták meg és szállíttatták kórházba – ismertették az ügy részleteit.

Hangsúlyozták, a nyomozás során a hatóságok egy, a tetthelyen hagyott mobiltelefonon találták meg a kínzásról készült videofelvételt, amely a sértett elmondását alátámasztotta. A telefon a terhelthez köthető.

A maximális kiszabható büntetés 30 év szabadságvesztés, az elfogatóparancs négy rendbeli bűncselekményre vonatkozik – áll a közleményben, amelyben jelezték, hogy terhelt hozzájárult az egyszerűsített átadáshoz és „kérte a specialitás szabályainak alkalmazását.” Ez utóbbi értelmében – átadása esetén – az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás – olvasható a törvényszék közleményében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések