A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magas rosttartalmú kókuszliszt hatással van a vércukorszintre?


Sokan nem fogyaszthatnak olyan lisztet és olyan lisztből készült termékeket, amelyek glutént tartalmaznak. 

Szerencsére napjainkban nagyon sokféle liszt van forgalomban, így mindenképpen találunk majd olyan alternatívát, olyan lisztet, amely a segítségünkre lehet a gluténérzékenység problémáját megoldani. A kókuszliszt is egy gluténmentes liszt, azonban ne csak azért fogyasszuk, mert ilyen jellemzővel bír, hanem azért is, mert sok-sok egészségügyi előnye ismeretes. Lássuk is, melyek ezek!

A természetes gyógymódok kelléktárából nem hiányozhat a kókuszliszt. A kókuszliszt a szárított kókuszhúsból készül.

A tiszta kókuszliszt egy gluténmentes termék, és nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, márpedig a rostos táplálékok rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a bélrák kialakulásának kockázatait. Az étrendben növelt rostok segíthetik a jobb emésztést és ezzel megelőzhetővé válik a székrekedés problémája is.

A kókuszlisztnek alacsony a glikémiás indexe, tehát nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet. Nem mellesleg a rosttartalma is magas, ami azt jelenti, hogy lassítja a véráramban a cukor felszabadítását.

A kókuszliszt nemcsak rostban gazdag, hanem telítetlen zsírsavakban is, valamint vasat is biztosít a szervezet számára. A kókuszliszt rendszeres fogyasztása hozzájárul a fogyáshoz, a baktériumok és vírusok elleni küzdelemhez, illetve az agy és a szív egészségének fenntartásához. Akkor is számíthatunk erre a kiegészítőre, ha hasfájással küzdünk.

A kókuszliszt magas rosttartalma az egészséges emésztést is megtámogatja. Oldhatatlan rostokat tartalmaz nagy mennyiségben, ami megakadályozza a székrekedés kialakulását. A kókuszliszt csökkenti a bélgyulladás kockázatait és a bélbetegségekhez kapcsolódó tüneteket, például csökkenti az IBS (irritábilisbél-szindróma) és az IBD (bélgyulladás) kialakulásának esélyeit.

A kókuszliszt a szív egészségére is előnyös lehet, ugyanis nagy mennyiségű rosttartalma csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet, valamint a vér összkoleszterinszintjét is. Ezen kívül csökkenti a plakk felhalmozódását az artériákban, ami azért jó hír, mert a fokozott plakk-képződés az oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések