A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legegyszerűbb lángos foszlós kelt tésztából: a széle ropogós, belül csodásan puha


Készíts lángost egyszerűen, puha kelt tésztából! A tetejét sokféle feltéttel pakolhatod meg.


Lángos nélkül nincs nyár. A legnépszerűbb hazai strandkaját otthon fillérekért elkészítheted, utána pedig megpakolhatod sajttal, tejföllel, vagy akár kolbásszal, lila hagymával is. Ha az egyszerű recept már jól megy, kicsit nehezíthetsz, és elkészítheted a krumplis változatot is!

Hozzávalók 6 darabhoz

👉 50 dkg liszt
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dkg élesztő
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Adj hozzá egy kevés cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, és sózd meg. A felfuttatott élesztőt keverd a liszthez, és dagaszd addig, amíg sima, egynemű tésztát kapsz, ami az edény falától elválik. Ekkor takard le, és szélvédett helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

A megkelt tésztát oszd hat egyenlő részre. Formálj belőlük gombócokat, majd újra takard le, és keleszd további negyedórát. Közben egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már forró, a gombócokat kézzel nyújtsd szét, tedd az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd készre őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések