A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A franciák szinte semmire sem alkalmas harckocsikat küldtek az ukránoknak


Elszólta magát az ukrán parancsnok. 

Egy ukrán tiszt nemrég arról számolt be, hogy a Franciaország által Ukrajnának szállított és jelenleg Kijev ellentámadásában használt AMX–10 RC harckocsik alkalmatlanok a frontvonalbeli támadásokra – tájékoztatott az Euronews. 

Emmanuel Macron francia elnök januárban ígérte meg ezeknek a rendkívül mobilis, kerekeken guruló felderítő páncélozott járműveknek a szállítását, amelyek félelmetes 105 mm-es ágyúval vannak felszerelve. Négy hónappal később az ukrán kormány szerint már a frontvonalon álltak szolgálatba – írják.

A 37-es számú tengerészgyalogos dandár parancsnoka, Szpartanec őrnagy közölte a megfigyeléseit ezekkel a francia harckocsikkal kapcsolatban a harctéren, a jelenlegi donyecki területen való bevetésük során. „Sajnos vékony páncélzatuk miatt alkalmatlanok” – fogalmazott. Ebben a nagy intenzitású háborúban, amelyet állandó nehéztüzérségi csapások jellemeznek, a vékony páncélzatuk komoly gyengeségnek bizonyul a parancsnok szerint.

Az ukrán katonatiszt egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy 152 milliméteres tüzérségi lövedék robbant fel egy AMX-10-es mellett és a repeszek átütötték a páncélt, megölve a teljes személyzetet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések