A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

London pakisztáni polgármestere szerint a fehérek nem igazi londoniak


Sadiq Khan polgármester pedig bocsánatkérésre kényszerült. 

Bocsánatkérésre kényszerült Sadiq Khan londoni polgármester, miután London városának hivatalos oldalán megjelent posztjában azt állította, hogy a fehér családok nem valódi londoniak – számol be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség. Sadiq Khan kénytelen volt elhatárolódni a honlapon tett állítástól, m”iszerint egy fiatal fehér családról készült kép nem képviseli az igazi londoniakat.

A Greater London Authority (GLA) hivatalos weboldalon két fényképet tette közzé: az egyik egy négygyermekes fehér családot, a másik pedig egy ázsiai és afrikai számazású emberekből álló csoportot ábrázol. Előbbi képet a „nem reprezentálja az igazi londoniakat” felirattal látták el, a másik képen a „pozitív” és „optimista” címkék láthatóak.

A pakisztáni származású polgármester szerint a feliratot egy munkatársuk tévedésből tette a képre, ami így nem tükrözi sem az ő, sem a GLA véleményét.

Időközben a képet mostanra levették a GLA honlapjáról, és felülvizsgálják, hogy a nyelvezet és az útmutatás megfelelő legyen. Suzan Hall, a városvezető riválisa – aki a jövő évi választáson a konzervatívok jelöltje lesz – felszólította a polgármestert, hogy kérjen bocsánatot.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések