A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A DK fölszólította Orbánt: negyedévente emelni kell a nyugdíjat


Negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióra van szükség az árstopok eltörlését követő áremelésekkel szemben


Újabb következménye van az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az árstopok kivezetése után ugyanis már 47,9 százalékkal lett drágább a bevásárlás.

Az Árnyékkormány szerint az árstopok eltörlése és az azt követő áremelés is az orbáni megszorítások része. A nyugdíjasoknak a száguldó orbáni inflációval szemben nem látszatintézkedésekre, hanem valódi támogatásra van szükségük. Nem évente, hanem negyedévenként kell nekik nyugdíjkorrekciót fizetni, mert mindenkinek jár a tisztességes, értékálló nyugdíj egy tisztességgel végigdolgozott élet után. Ez főleg a mostani helyzetben elengedhetetlen, amikor az orbáni infláció nélkülözésre kényszeríti az időseket, és választaniuk kell étel és gyógyszer között - áll a DK közleményében.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések