A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A délvidéki Palicson egy iskolához közel halálos tűzpárbajt vívtak a migránsok


Vasárnap lövöldözéstől volt hangos a Szabadka melletti – üdülőként ismert – Palicsfürdő központja.

A Pannon RTV tudósítása szerint ismét az ott tanyázó migránsok csaptak össze. A helyszínre kivonult a szerb rendőrség, a Kossuth Lajos utcát teljesen lezárták. A helyiek beszámolója szerint több lövést is lehetett hallani az érintett részen.

A média nem hivatalos információkból úgy tudja, hogy illegális bevándorlók szólalkoztak össze, amely veszekedésbe, majd lövöldözésbe torkollott. 

A Szerbiai RTV értesülése szerint egy palicsi vendéglátóhelyen tűztek össze külföldi állampolgárok. Egy külföldit a szabadkai kórházba szállítottak életveszélyes sérülésekkel. A rendőrség még nem adott ki hivatalos tájékoztatást a történtekről.

Még később az SZRTV megtudta, hogy 25 éves iraki állampolgár a sérült, a szabadkai kórházban műtik, és az életéért küzdenek. A tetthely közelében élők lövéseket hallottak. Az SZRTV értesülése szerint azonban a sérült iraki férfit hastájékon érte többszöri késszúrás.

Szemtanúk szerint a tűzpárbaj helyszínéhez közel, az egyik ház már egy szíriai állampolgáré.

Mindenki tudja, hogy huzamosabb ideje itt laknak a migránsok, de állítólag akárhányszor értesítették arról a rendőrséget, ők azt mondták, ezek a migránsok legálisan tartózkodnak a házban.

„A rendőrség semmit sem tesz”, mondják az elkeseredett helyiek.

A mostani lövöldözést követően a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre. A mentő elszállította a sérültet, a rendőrség pedig behatolt a házba. Ott állítólag 10-15 migránst találtak, továbbá néhánynak sikerült megszöknie.

Az utcában, amely mindössze egy saroknyira található a palicsi általános iskola épületétől, jelenleg is ott a rendőrség – írja a Magyar Szó, délvidéki napilap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések