A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A British Museumban több műtárgyat lopott el és rongált meg egy alkalmazott


Menesztette egyik munkatársát a londoni British Múzeum, miután kiderült, hogy több műkincs eltűnt vagy megrongálódott. 

A múzeum szerdán közölte, hogy független biztonsági felülvizsgálatot rendeltek el, továbbá komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék az eltűnt, ellopott vagy megrongálódott műtárgyakat.

A tárgyak között aranyékszerek, féldrágakövekből és üvegből készült ékkövek is szerepelnek, amelyek az i. e. 15. és az i. sz. 19. század között készültek. A legtöbb tárgyat egy raktárban őrizték, a közelmúltban nem állították ki őket.

„Jelenleg három dologra koncentrálunk: egyrészt az ellopott tárgyak visszaszerzésére, másrészt annak kiderítésére, hogy mit tehettek volna az eset megakadályozására, valamint arra, hogy a biztonsági befektetésektől a gyűjtött tárgyak nyilvántartásáig mindent megtegyünk azért, hogy az eset ne ismétlődhessen meg” – mondta George Osborne, a British Múzeum elnöke.

Ez az eset csak megerősíti a múzeum „újragondolását”, amit már korábban elkezdtek – tette hozzá az igazgató.

A múzeum közölte, hogy jogi lépéseket fog tenni az elbocsátott dolgozó ellen, az ügyet már a londoni rendőrség vizsgálja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések