A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A belga fogtündérnek nem tetszik Nicolas Sarkozy ukránbarát politikáról alkotott véleménye


A belga EP-képviselő reagált a volt francia elnök Ukrajnával kapcsolatos kijelentésére. 

Mint ismert, az egykori francia elnök, Nicolas Sarkozy nemrég meglepő nyilatkozatot tett a Le Figarónak adott interjújában. Kijelentette,

elég az ukránbarát politikából, Európának szüksége van Oroszországra.

A szerdán megjelent interjúban Sarkozy azt mondta, a háború csak és kizárólag diplomácia és tárgyalások útján érhet véget. Hozzátette, Európának tisztáznia kell a stratégiáját, és törekednie kell a kompromisszumra Oroszországgal. Szerinte furcsa elképzelés, hogy Európa azt az utat választotta, hogy finanszírozza a háborút, amelyben részt se vesz.

„Most nevessek vagy sírjak?”

Erre reagált X-oldalán Guy Verhofstadt. A belga EP-képviselő úgy fogalmazott, „most nevessek vagy sírjak? Sarkozy úr emlékeztet bennünket azokra a tragikus hibákra, amelyeket azok az európai államok követtek el, amelyek odajutattak minket, ahol vagyunk.”

Végül leszögezte, hogy Putyin Oroszországa egy terrorista állam. „Ukrajna mindannyiunkat véd és az EU-hoz és a NATO-hoz tartozik!” – szögezte le Verhofstadt.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések