A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldal átverte az óbudaiakat: dagad a petíció Kaszásdűlő "csőerdeje" ellen


Tiltakozás Óbudán: a teret csúfító „csőerdő” elbontásáról írtak alá sok százan petíciót. Átverték az óbudaiakat, napvitorlatartó cölöpök helyett gázcső vastagságú csőrengeteget létesített a baloldali önkormányzat Kaszásdűlő központi terén. A lakosság tiltakozással bontatná el az építményt. 

Közfelháborodást keltett dr. Kiss László DK-s polgármester térfelújítása Kaszásdűlőn. A lakosság becsapva érzi magát, miután a csőrengeteg a korábbi fórumokon bemutatott tervekkel köszönőviszonyban sincs – írja a Metropol. 

Azokon ugyanis napvitorlát tartó cölöpök szerepeltek, nem pedig gázcső vastagságú csövek. A Metropol által megkérdezett környékbeliek szerint ez amiatt fordulhatott elő, hogy a baloldali önkormányzat haveri cégének ezekből volt raktáron...

Miután a Pethő Ferenc tér jelenlegi állapota akadályozza a gyalogosok mozgásterét és a rendezvények szervezését, a lakosság tiltakozó aláírásgyűjtéssel kényszerítené ki a bontást, eddig több százan írták alá a kezdeményezést. 

A Kaszásdűlő központi terének fejlesztéséhez szükséges pénzt még a Bús Balázs vezette önkormányzat szerezte meg pályázat útján a Tarlós István által irányított fővárostól.

Miután dr. Kiss László lett a kerületi polgármester, a téren megállt az idő. Nemhogy fejlődés nem volt évekig, de állandó lezárások keserítették meg a lakosság mindennapjait. Ezt még valahogyan elviselték a helyiek, és nemrég még örültek is annak, hogy végre Kissék most befejezik a tér felújítását.

Így alakult, hogy azután 700 millióból a baloldali városvezetésnek sikerült megszüntetnie a tér tágas, világos hangulatát. A látványtervekkel csúnyán átverték a lakosságot. A terveken szereplő vázszerkezet – amely a kifeszített napvitorlákat tartaná – nem is emlékeztet a ténylegesen felállított hatalmas vascsövekre.

A beruházás alaposan kiverte a biztosítékot a helyieknél, mert a vastag, fekete vascsövek beszűkítik a teret, és elveszik a helyet a gyalogosok elől is. Annyira tönkreteszi a korábbi sétálóutcát, hogy a téren alig lehet majd nagyobb rendezvényeket tartani. 


Az ügy kapcsán Newman Tímea, az önkormányzat szaktanácsadója Facebookon reagált a helyiek panaszaira. Ő egyébként nemcsak Kiss László, hanem a téren irodával rendelkező Szabó Tímea kampányainak is rendszeres résztvevője. Newman a lakókat hibáztatta a kialakult helyzetért, szerinte ugyanis nem voltak hajlandók nagy számban részt venni a meghirdetett egyeztetéseken.

Ha a lakosság kicsit figyelt volna a felhívásainkra, nem utólag panaszkodnának! – írta bámulatos flegmával ez a derék asszony. Mi pedig annyit tennénk mindehhez, így jár az, aki a baloldali politika szavahihetőségében bízva leszavaz rájuk. Ezeknek semmit, soha többet baloldal!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések