A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

45 sebességmérőt szerzett be Budapest, még augusztusban elkezdik kihelyezni azokat


A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közbeszerzési értékhatár alatt 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe – írja a 24.hu a főpolgármesteri hivatal tájékoztatása alapján. A kamerák telepítési helyszíneinek előkészítése folyamatban van, az első kamerákat már augusztusban felszerelik. 

A kamerák a rögzített adatokat a fővárosi közúti forgalomirányítási rendszeren keresztül automatikusan továbbítják majd a rendőrség részére.

A rendőrség Budapesten jelenleg összesen négy helyszínen (M1/M7 bevezető, M3-as bevezető, Nagykőrösi út, Váci út) végez állandó sebességmérést irányonként egy-egy, összesen nyolc fix telepítésű kamerával. Ezt a rendszert a rendőrség négy új sebességmérővel bővíti, két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

A tervek szerint kétszáz edukációs sebességmérőt (ez csak jelzi a sebességet, de nem büntet) és száz darab kamerát helyeznének el a jövőben.

A II. kerület nem várt a fővárosra, saját hatáskörben épített ki hét új sebességmérőt, amit az önkormányzat finanszírozott. A kerület a lapnak azt mondta, közel 60 millió forintba kerültek a traffipaxok, az ár magába foglalja a tervezést, az engedélyezést, a telepítést és magukat az eszközöket. A helyszínekről a rendőrséggel egyeztettek, és az eszközöket a rendőrség fogja üzemelteti. Az áramot a II. kerület fizeti hat helyen, a hetedik helyszínen, az Árpád fejedelem útján a Budapest Közút fogja fizetni. A II. kerület még idén tervez további három sebességmérő helyszínt telepíteni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a II. kerületi sebességmérő készülékeken kívül a rendőrségnek nincs tudomása más kerületek általi beszerzésről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések