A tonhalas tésztát villámgyorsan összedobod, és hidegen-melegen egyaránt jólesik.
A tonhalas tészta ideális választás lehet azokon a hétköznapokon, amikor gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. A fűszeres olívaolajjal még ízletesebbé teheted a fogást. A penne, a makaróni vagy épp a fusilli is kiváló alap lehet. Ezt a receptet kedved és ízlésed szerint tovább gazdagíthatod, az olívabogyó, a paprika vagy a különféle sajtok is jól mennek hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg tészta
👉 1 db konzervtonhal
👉 8 db koktél paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 szál metélőhagyma
👉 petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Rakd a tésztát forrásban lévő, sós vízbe, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Akkor jó, ha fogkemény, vagyis nem teljesen puha, de nem is nyers vagy kemény. Szűrd le, és csepegtesd le.
A paradicsomot vágd félbe, a tonhalról öntsd le a levet. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, locsold meg vele a tésztát, és forgasd össze az egészet. Rakd rá a tonhalat, a paradicsomot és a metélőhagymát. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések