A leveles tésztából készülő paradicsomos sós pite leginkább a pizzára emlékeztet, de sokkal könnyebben elkészíthető.
Ha ma valami igazi mediterrán hangulatú vacsorát készítenél, próbáld ki a paradicsomos sós pitét! Leveles tésztából készül, így alig van munka vele. Legjobb, ha mozzarellagolyókat teszel a tetejére, amelyek így először elolvadnak, majd ropogósra pirulnak a sütőben. Ha van otthon friss zöldfűszered, azt használd hozzá.
Hozzávalók 4 darabhoz
👉 12.5 dkg golyós mozzarella (1 csomag)
👉 5 dkg tömlős krémsajt
👉 2 paradicsom
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 teáskanál oregánó (vagy 1 ág friss)
👉 1 teáskanál kakukkfű (vagy 1 ág friss)
👉 chili ízlés szerint
Elkészítés:
A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Ha frisset használsz, csak tekerd le. Kend meg a tetejét krémsajttal, majd rakd ki felkarikázott paradicsommal. A paradicsomkarikák mellett és a tetejükön oszd el a lecsepegtetett mozzarellagolyókat.
Szórd meg az egész tetejét zöldfűszerekkel, és vágd négy darabba. Ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilit is adhatsz hozzá. Tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süsd aranyszínűre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések