A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij a CNN-nek: Putyin gyenge választ adott a Wagner-lázadásra


Az ukrán elnök szerint fél Oroszország Prigozsint támogatta, és az orosz elnök kezdi elveszíteni a kontrollt a saját hadereje felett. 


Vlagyimir Putyin gyenge választ adott a fegyveres Wagner-lázadásra  – mondta Volodimir Zelenszkij a CNN-nek adott exkluzív interjúban vasárnap.

Zelenszkij a CNN riporterének arról beszélt, hogy Putyin gyengeségét és a jelenlegi orosz rendszer összeomlását mutatja, hogy a Wagner könnyűszerrel volt képes sokáig eljutni Oroszországon belül.

Ez az ukrán elnök értelmezésében azt is jelenti, hogy nincs minden régió Putyin ellenőrzése alatt Oroszországban. „Ki állíthatta volna meg őket, mikor Putyin összes csapata Ukrajnában harcol?" – tette fel a költői kérdést az ukrán elnök. Amikor arról kérdezték, hogy Putyin irányítja-e a teljes orosz sereget, Zelenszkij így válaszolt:

Nem hiszem, hogy minden folyamatot kontrollál. Putyin adja ki a parancsot a parancsnokoknak (akik féltik az állásaikat), de nem érti és így nem is kontrollálja sem az orosz sereg középső szintjét, sem az alacsonyabb rangú tiszteket.

Azt a korábbi híradások is kiemelték, hogy a Moszkva felé vonuló zsoldossereget útközben több helyen is éljenző tömeg fogadta.

Az ukrán hírszerzés pedig azt állítja, hogy Prigozsin és a Wagner-lázadás is kifejezetten népszerű Oroszországban, nagyjából a lakosság fele támogatta ezeket – mondta Zelenszkij, arra utalva, hogy ez állhat Putyin „gyenge válasza" mögött.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések