A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vihar a buliban: Greta Thunberg bemutatott az Európai Parlamentben


Greta Thunberg bemutatott az Európai Parlament képviselőinek Strasbourgban. A fiatal svéd aktivista évek óta kampányol a klímavédelemért, így ő is jelen volt, amikor szerdán megszavazták a természet helyreállítását célzó, nagy horderejű környezetvédelmi törvényt.

Greta Thunberg egy egyszerű mozdulattal hatalmas feltűnést keltett. A fiatal lány egy másik nő kíséretében jelent meg a nagy eseményen, és mindketten mosolyognak a kamerába - írja a Bild, amit a Blikk szúrt ki.

„Az az üzenetünk a politikusoknak, hogy válasszák a természetet és az embereket a haszon és a kapzsiság helyett”– mondta Greta Thunberg a keddi tiltakozáson, de nagy valószínűséggel örül, hogy az Európai Parlament végül jól döntött szerdán.

Az azonban tény, hogy heves viták után sikerült elfogadniuk a természet helyreállításáról szóló törvényt. Az uniós törvényhozók 336-an igennel, 300-an nemmel szavaztak, 13-an pedig tartózkodtak. A mostani törvény értelmében a cél, hogy az Európai Unió klímasemleges legyen 2050-re. Az Európai Bizottság szerint az európai élőhelyek 80 százaléka rossz állapotban van. Elképzeléseik szerint 2050-re több vegyes erdő és öt százalékkal több zöldövezet kellene a városokban.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések