A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit: Az Európai Unió központjában arcul csapnak minket


Az igazságügyi miniszter a The Dallas Expressnek adott interjút


„Varga régóta hangos szószólója Magyarország szuverenitásának és a nemzet hagyományos családpárti értékeinek védelmének. Texasi útját az a vágya indokolta, hogy kontinenseken átívelően erősítse a konzervatívok közti együttműködést” – írja a Dallasexpress.

Az Amerikában zajló bevándorlási válságot vizsgálva Varga Judit párhuzamba állított a Magyarország és az Európai Unió brüsszeli intézményei közötti küzdelmet a Texas és Washington D.C. közöttivel.

„Tisztelünk másokat, és elvárjuk a nemzeti politikánk tiszteletét is, amelyet a választók nagy többsége támogat, így ez az alapja annak, hogy hogyan valósítjuk meg ezt a nagyon erős határt – jegyezte meg, hozzátéve: – Az Európai Unió központjában arcul csapnak minket.”

„Visszaszorítjuk a tömeges illegális migrációt, mert nemcsak a magyar határokat védjük, hanem az európai határt is, az úgynevezett schengeni határt” – magyarázta.

Magyarország többéves jogi csatát folytat az EU-val, amely arra próbálja kényszeríteni a nemzetet, hogy a jelenleginél jobban nyissa meg a határait.

Az igazságügyi miniszter kritizálta a liberális progresszívek és a hozzájuk kapcsolódó civil szervezetek által vezetett jelenlegi jogi intézményt, amiért az a nyitott határok ideológiáját erőlteti.

„Népszavazáson mondtunk nemet a tömeges migrációra. Nyilvános konzultációt folytatunk polgárainkkal – folytatta, kiemelve: – És ez a sikerünk kulcsa, hogy az emberek mellett állunk.”

A tömeges migráció kérdésével kapcsolatban Varga így zárta: „Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy emberek vagyunk. Keresztények vagyunk. Van szívünk, és tudjuk, hogy van egy valós menekültügyi és menedékjogi helyzet.”

„A háború kitörése óta több mint 1,5 millió valódi menedékkérőt engedtünk be Ukrajnából. Van tehát valódi különbség” – hangsúlyozta Varga, újra hangsúlyozva a valódi menedékkérők és a gazdasági kalandorok közötti különbséget.

A Brüsszel és Magyarország közötti feszültség némileg tükrözi a Washington és Texas között az USA déli határainak biztonságáért folyó küzdelmet.

Miközben Greg Abbott kormányzó folyamatosan új stratégiákkal próbálkozik a történelmi mértékű illegális belépések megállítására, jogi kihívások és szövetségi beavatkozás akadályozza őt – olvasható a The Dallas Express beszámolójában.

Hasonlóképpen, miközben Abbott több mint 25 ezer migránst szállított az önjelölt menedékvárosokba szerte az országban, a Biden-kormányzat több millió adófizetői dollárt költött ezeknek a joghatóságoknak a támogatására, tovább segítve ezzel a válságot.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések