A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

USA: Jelentős előretörést értek el az ukránok a fronton


Az ukrán erők az elmúlt napon akár 1,5 kilométer mélyen is előretörést értek el a frontvonal egy részén – közölték katonai elemzők. A washingtoni hadtudományi intézet orosz forrásokra hivatkozva közölte, hogy Kijev ellentámadása „legalább négy területen" történik. 


Orosz katonai bloggerek azt állították, hogy az ukrán csapatok „csekély előnyre tettek szert" Rozdolivka város közelében, amely 18 kilométerre északra fekszik Bahmut várostól.

Az intézet szerint előnyöket értek el a Bahmuttól délnyugatra fekvő Kliscsivka közelében is. Orosz források azt is állították, hogy Ukrajna folytatta ellentámadását az ország keleti részén lévő Zaporizzsja–Donyeck határ mentén.

Az ukrán csapatok a Donyecki területen fekvő Velika Novoszilka várostól délnyugatra haladnak előre – jelentette az amerikai székhelyű agytröszt.

A zaporizzsjai Orihivtől délre és délnyugatra is folytak hadműveletek, egy orosz milíciablogger szerint a kijevi erők akár 1,5 kilométer mélyen és 6 kilométer szélességben is előretörést értek el dél felé.- írta meg az Index.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések