A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukránok: Tudunk Putyin terveiről, téglánk van a Kremlben


„Vannak saját forrásaink. Úgymond, a legközelebbi irodákban” – fogalmazott Kirillo Budanov.

A zsoldoslázadás után Moszkva irányítási rendszere még átláthatatlanabbnak és instabilabbnak tűnik – mondja Kirillo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó hírszerzési főigazgatóság vezetője a Reutersnek.

Budanov idézett egy, az orosz belügyminisztérium által lefoglalt felmérést is, amely szerinte azt mutatja, hogy Jevgenyij Prigozsin zsoldosfőnöknek Oroszországon belül is volt támogatója. A Reuters szerint bizonyítékot nem szolgáltatott, de megjegyezte, hogy pontosan megjósolta Oroszország invázióját, mielőtt tavaly kitört volna a teljes körű háború. „Kinek lett igaza? Nekünk” – mondta.

„Megvannak a saját forrásaink. Úgymond a legközelebbi irodákban. Ezért tudjuk általában, hogy mi történik”– hangsúlyozta.

A 2020 augusztusában kinevezett Budanov népszerűsége a háború alatt megugrott Ukrajnán belül, ahol a színfalak mögött az Oroszországra való visszavágásra irányuló erőfeszítések ötletgazdájaként ábrázolják. Az orosz médiában gyűlöletfigura – írja a Reuters.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések