A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Ukrajna nem kap meghívást a júliusi NATO-csúcstalálkozóra, de az eredményben nem fog csalódni"


Ukrajna nem kap meghívást a NATO-ba a közelgő csúcstalálkozón, de az eredmény "nem fog csalódást okozni". Az egyes országok biztonsági garanciáit hangoztatják majd, és létrehozzák az Ukrajna-NATO Tanácsot. 


Ezt Gitanas Nauseda litván elnök a BNS-nek mondta el.

"Volodimir Zelenszkij elnök, remélem, amikor Vilniusba jön, talán nem kapja meg mindazt, amire maximálisan számít a terveiben, de biztosan sokat fog kapni" - mondta Nauseda.

"És, nos, úgy érzem, hogy még mindig meg fogjuk találni azt a nyelvet, amely nem fog csalódást okozni az ukránoknak, és többet fogunk mondani, mint eddig" - tette hozzá az elnök.

"Igen, a NATO ajtajai nyitva vannak, de egyes országok számára nagyon gyorsan kinyílnak, mások pedig egyáltalán nem találják ezeket az ajtókat, és úgy gondolom, hogy az ukránok joggal kérdezik, hogy miért nem tagjai ma még a NATO-nak" - mondta Nauseda.

Ukrajna ragaszkodik ahhoz, hogy a közelgő júliusi szövetségi csúcstalálkozón hivatalos választ adjanak a tavaly benyújtott tagsági kérelemre. Zelenszkij pedig felszólította Bident, hogy azonnal adjon meghívást Ukrajnának a NATO-csatlakozásra, de hozzátette, megérti, hogy maga a szövetséghez való csatlakozás nem fog megtörténni, amíg a háború véget nem ér.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések