A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább emelkedett a pakisztáni öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma


A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett 

Eddig összesen 45 ember vesztette életét Pakisztán északnyugati részén, Hajber-Pahtunva tartományban egy politikai rendezvényen vasárnap elkövetett robbantás következtében – közölte Bilál Fájzi, az állami mentőszolgálat egyik tisztviselője hétfőn.

A több mint 130 sebesült közül 61-et ápolnak kórházban – mondta Riáz Anvár egészségügyi kormánytanácsadó.

Az incidens az Afganisztánnal határos Badzsaur körzetben, a Dzsamiat Ulema-i-Iszlam (JUI-F) pakisztáni konzervatív iszlamista párt rendezvényén történt.

A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett.

A rendőrség a merényletet vizsgáló terrorizmusellenes részlege, az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet gyanúsítja a robbantás végrehajtásával.

Az afganisztáni tálibokkal szövetséges pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) közleményben ítélték el a merényletet. A TTP szerint a terrortámadás célja az volt, hogy szembefordítsák egymással az iszlamista erőket. Az afganisztáni tálibok szóvivője Zabihullah Mudzsáhid, a korábban Twitterként ismert közösségi platformon közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy „semmiképpen sem lehet igazolni az ilyen bűncselekményeket”.

Maulana Fazl-ur-Rehman, a JUI-F elnöke az afganisztáni tálibok hatalmának egyik támogatója a szomszédos országban. Pártja az iszlámábádi kormánykoalíció tagja. 2023 őszén Pakisztánban parlamenti választások esedékesek. Terrorszervezetek a múltban gyakran követtek el merényleteket politikai rendezvények ellen Pakisztánban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések