A ribizliszörp főzés nélkül készül, így marad gyönyörű, élénk a színe.
Idén készíts ribizliszörpöt fekete ribizliből! Főzést egyáltalán nem igényel, csak hagyd állni a gyümölcsöt egy napig, és utána jól csavard ki a levét. Ezzel a módszerrel a vitamintartalmát is megőrzi. A megadott mennyiség egy liter léhez elegendő.
Hozzávalók 10 decihez
👉 1 l feketeribizli-lé
👉 1 l víz
👉 1 kg cukor
👉 1 dkg citromsav
👉 1 teáskanál nátrium-benzoát
Elkészítés:
A fekete ribizlit szemezd le a száráról. Alaposan mosd meg, daráld le, vagy krumplinyomóval, esetleg kézzel törd össze. Szórd meg citromsavval, és letakarva, hűvös helyen hagyd állni egy napig.
Másnap egy géz, textilpelenka vagy harisnya segítségével facsard alaposan ki. A kapott mennyiséget mérd le. Öntsd fel literenként egy liter vízzel és egy kiló cukorral, és kavard addig, amíg a cukor elolvad. Kanalazd tiszta, steril üvegbe. A tetejét szórd meg kevés tartósítószerrel, zárd le jól, és felbontásig fénytől védett, hűvös helyen tartsd.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések