Az egytepsis tejszínes-sajtos cukkinit bevetheted könnyed főételnek, de akár köretnek is.
A nyár egyik nagy kedvence a cukkini, amit rendkívül változatosan készíthetsz el. Tökéletes levesnek, különféle bundában sütve, isteni zöldségekkel vagy darált hússal töltve és rakott fogásnak is. Ez a tepsis változat a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a kétféle sajttól, a mozzarellától és a parmezántól pedig még különlegesebb.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 db közepes cukkini
👉 10 dkg mozzarella
👉 5 dkg parmezán
👉 2 db paradicsom
👉 1 db lila hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 2 ág rozmaring
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A megmosott cukkinit vágd karikákra, a lila hagymát és a paradicsomot is darabold fel, majd a zöldségeket rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A tejszínt keverd össze az átpréselt fokhagymával, az oregánóval, és ízlés szerinti sóval, borssal. Öntsd le vele a zöldségeket, végül pedig szórd meg a kétféle reszelt sajttal, és tedd hozzá a rozmaringot.
Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ha a zöldségek puhák, a sajt piros, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések