A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejfölös, paprikás tészta füstölt szalonnás alappal: a gyerekek és a felnőttek is imádni fogják


A tejfölös, paprikás tészta egyszerű, ám annál finomabb hétköznapi vacsora lehet.


Aki szereti a különböző pörkölteket, annak ez a tejfölös-paprikás tészta is garantáltan ízleni fog, főleg, hogy füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét. Aki az intenzívebb ízeket szereti, egy kevés csípős paprikakrémet is keverjen hozzá. Olcsó, könnyen elkészíthető, és nagyon finom fogás.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 10 dkg kolozsvári szalonna
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis doboz tejföl
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál édes paprikakrém
👉 1 csapott evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém (elhagyható)

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

A kétféle szalonnát kockázd fel, és együtt olvaszd ki a zsírjukat. A megsült pörcöket halászd ki a serpenyőből, a zsírra pedig dobd rá a felcikkezett hagymát. Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt, a majoránnát, és egy kis kevergetés után húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a paprikakrémmel, a paradicsompürével, öntsd fel annyi vízzel, hogy jó szószos legyen, és tedd vissza a tűzre húsz percre, hogy összefőjön. Közben kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd még utána. Amikor besűrűsödött, keverd bele a tésztát és a tejfölt, forgasd jól össze, a tetejét pedig szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések