A csirkés-gombás tejszínes tészta a legjobb választás, ha gyorsan szeretnél ma készen lenni a vacsorával.
Mit szólnál ma egy isteni, krémes csirkés-gombás tejszínes tésztához vacsorára? Ha a gombát nem szeretitek, akár el is hagyhatod belőle, ebben az esetben viszont használj a megadottnál kicsit több húst. Az enyhén fűszerezett, tejszínes szósz a gyerekeknek is ízleni fog.
Hozzávalók
👉 45 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg száraztészta
👉 20 dkg gomba
👉 7 dkg reszelt parmezán
👉 4.5 dl tejszín
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre.
Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel.
A csirkekockákat forró serpenyőben süsd ki, majd szedd egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a gombát is, sózd, borsozd, és kevergesd 5-7 percig, amíg összeesik, megpuhul, és levet ereszt.
Közben a tésztát forró, sós vízben főzd ki. A fokhagymát aprítsd fel, és add a megpuhult gombához. Öntsd fel tejszínnel, és főzd öt percig, amíg besűrűsödik. A végén reszeld bele a parmezánt, várd meg, amíg elolvad, majd forgasd hozzá a csirkét és a főtt tésztát.
0 Megjegyzések