A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperkönnyű csirkés-gombás tészta tejszínes szószban: pillanatok alatt kész a mennyei vacsora


A csirkés-gombás tejszínes tészta a legjobb választás, ha gyorsan szeretnél ma készen lenni a vacsorával. 


Mit szólnál ma egy isteni, krémes csirkés-gombás tejszínes tésztához vacsorára? Ha a gombát nem szeretitek, akár el is hagyhatod belőle, ebben az esetben viszont használj a megadottnál kicsit több húst. Az enyhén fűszerezett, tejszínes szósz a gyerekeknek is ízleni fog.

Hozzávalók
👉 45 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg száraztészta
👉 20 dkg gomba
👉 7 dkg reszelt parmezán
👉 4.5 dl tejszín
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkemellfilét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre.

Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel.

A csirkekockákat forró serpenyőben süsd ki, majd szedd egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a gombát is, sózd, borsozd, és kevergesd 5-7 percig, amíg összeesik, megpuhul, és levet ereszt.

Közben a tésztát forró, sós vízben főzd ki. A fokhagymát aprítsd fel, és add a megpuhult gombához. Öntsd fel tejszínnel, és főzd öt percig, amíg besűrűsödik. A végén reszeld bele a parmezánt, várd meg, amíg elolvad, majd forgasd hozzá a csirkét és a főtt tésztát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések