A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperfinom barackos pite vajas tésztából: puding is kerül a lapok közé


Nagyon jól megy a barackos pitéhez a vaníliapuding: ha kipróbálod, te sem fogsz csalódni. 


Ez a lágy, édes barackos pite attól olyan finom, hogy pillanatok alatt összedobható vaníliapuding dobja fel a gyümölcsös tölteléket. A vaníliás pudingpor bármilyen gyümölcsös ételhez jól megy, a meggyleves is csodás lesz vele. Vajas gyúrt tésztából számtalan sütit készíthetsz: itt találod a legjobb recepteket.

Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez:
👉 5 őszibarack
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Add hozzá a porcukrot, a tojást, a tejfölt, és dolgozd jól össze. Pihentesd a hűtőben fél órát.

Közben a pudingot készítsd el a csomagoláson olvasható módon, és hagyd kihűlni. Takard le alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és legjobb, ha a fazekat hideg vízbe állítod. A barackot hámozd meg, magozd ki és cikkezd fel.

A pihentetett tészta kétharmadát lisztezett deszkán nyújtsd ki, és emeld át egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. Kend meg a pudinggal, annak a tetejét rakd ki őszibarackkal. A maradék tésztát kisebb adagokban oszd el a gyümölcsös réteg tetején. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd aranyszínűre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések