A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szerelmi bánatában berúgott, majd autókat kezdett gyújtogatni egy férfi Fülöpházán


A kecskeméti nyomozók egy 25 éves férfit vettek őrizetbe, aki egy személygépkocsit felgyújtott, egy másikat pedig elkötött, és árokba hajtott vele Fülöpházán. Az autókba azért tudott beülni, mert azokat nyitva felejtették a tulajdonosaik. 

2023. július 27-én, hajnalban arról érkezett bejelentés, hogy Fülöpházán, az egyik utcában ég egy autó. A katasztrófavédelem munkatársai már oltották a tüzet, amikor megjelent egy férfi, és bevallotta, hogy ő gyújtotta fel a kocsit, ám az nem az övé. Ez a vármegyeszékhely rendőreinek tudomására jutott, akik a helyszínre siettek, hogy felelősségre vonják a rongálót – számolt be honlapján a rendőrség.

Mint írták, a férfi a rendőröknek sem tagadta tettét, elmondta, hogy aznap a település egyik kocsmájában múlatta az időt, és szerelmi bánatában többet ivott a kelleténél. Majd amikor bezárt a söröző, ráeszmélt, hogy nem tud mivel hazajutni, ezért sétálgatni kezdett a településen.

Ekkor meglátott egy kocsit, amit ráadásul nyitva talált, beleült, majd számára is megmagyarázhatatlan okból úgy döntött, hogy felgyújtja. A történet azonban nem ér itt véget, a férfi továbbment, és nem messze ismét egy olyan személygépkocsiba botlott, amit nem zárt le a gazdája.

Kutatni kezdett benne, és arany ékszerre, valamint aprópénzre bukkant, amiket gyorsan zsebre is vágott. A keresgélésben meglátta jármű pótkulcsát, amit benne felejthetett a tulajdonos.

Ekkor úgy döntött, hogy elköti az autót, ám nem jutott vele messzire, pár száz méter megtétele után árokba hajtott. Ezután megpróbálta ezt a kocsit is felgyújtani, és ugyan a kárpit több helyen megégett, a tűz végül oxigénhiány miatt elaludt. A férfi kiszállt a kocsiból, majd látta a hatalmas lángokat a távolból, és arra jutott, hogy visszamegy, megnézi.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit jármű önkényes elvétele miatt, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsítottnak felelnie kell a rongálás, a lopás és az ittas vezetés miatt is – áll a közleményben.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések