A zöldséges krémsajttal töltött gombafejek után senki nem marad majd éhes.
A gombát is számtalan módon töltheted meg: zöldséges, hagymás krémsajttal egyszerűen ellenállhatatlan. Érdemes portobello gombát használni hozzá, mert annak a kalapjába sok töltelék fér, de ha azt nem kapsz, egyszerű, nagyobb fejű csiperkéből is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg krémsajt
👉 8 gomba (mérettől függően)
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 újhagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 kaliforniai paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan, töröld szárazra, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és mindkét oldalukat szórd meg sóval és borssal.
A töltelékhez az újhagymát, a petrezselymet és a paprikát aprítsd fel. Keverd össze őket a krémsajttal és a zúzott fokhagymával, szórd meg ezt is sóval, borssal és kakukkfűvel, majd az egészet oszd el a gombafejekben. Szórd meg a tetejüket reszelt parmezánnal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 25 percre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések