Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos töltött paradicsom a sütőből: pikáns, fűszeres rizs kerül a zöldségbe


Csodás, húsmentes ebéd lehet a rizzsel töltött paradicsom, főleg, ha lédús, napérlelte zöldséget használsz hozzá.


Végre itt a lédús paradicsom, amit most fűszeres rizzsel tölts meg! Az ízesítéshez friss zöldfűszereket használj: különösen jól megy hozzá a menta. Ha vendégeket vársz, tökéletes előétel lehet belőle, de akár egy gyors vacsora gyanánt is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre

👉  20 dkg rizs
👉  10 mentalevél
👉  8 paradicsom
👉  4 dl víz
👉  1 hagyma
👉  1 dl paradicsomlé
👉  só
👉  bors
👉  olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomok kalapját vágd le, a belsejüket vájd ki, és tedd egy tálba. Villával vagy botmixerrel pépesítsd.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a rizst. Kevergetve pirítsd meg egy kicsit, ezután keverd hozzá a paradicsom pépesített belsejét, a paradicsomlevet, két deci vizet, a sót, a borsot és a felaprított mentaleveleket. Miután felforrt, vedd a lángot kicsire, és letakarva hagyd, hogy a rizs a saját gőzében megpuhuljon.

A kész rizst kanalazd a kikapart paradicsomokba. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, tedd mindegyikre vissza a kalapját, önts alá két deci vizet, és told 180 fokos sütőbe egy órára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések