Csodás, húsmentes ebéd lehet a rizzsel töltött paradicsom, főleg, ha lédús, napérlelte zöldséget használsz hozzá.
Végre itt a lédús paradicsom, amit most fűszeres rizzsel tölts meg! Az ízesítéshez friss zöldfűszereket használj: különösen jól megy hozzá a menta. Ha vendégeket vársz, tökéletes előétel lehet belőle, de akár egy gyors vacsora gyanánt is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg rizs
👉 10 mentalevél
👉 8 paradicsom
👉 4 dl víz
👉 1 hagyma
👉 1 dl paradicsomlé
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomok kalapját vágd le, a belsejüket vájd ki, és tedd egy tálba. Villával vagy botmixerrel pépesítsd.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a rizst. Kevergetve pirítsd meg egy kicsit, ezután keverd hozzá a paradicsom pépesített belsejét, a paradicsomlevet, két deci vizet, a sót, a borsot és a felaprított mentaleveleket. Miután felforrt, vedd a lángot kicsire, és letakarva hagyd, hogy a rizs a saját gőzében megpuhuljon.
A kész rizst kanalazd a kikapart paradicsomokba. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, tedd mindegyikre vissza a kalapját, önts alá két deci vizet, és told 180 fokos sütőbe egy órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések