A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos mustáros sertéstarja: így süsd, hogy ne száradjon ki a hús


A mustáros sertéstarja tényleg pillanatok alatt készen van, csak bepácolni ne felejtsd el.


Ha kevés munkával szeretnéd a mai ebédet elkészíteni, a mustáros sertéstarja tökéletes választás. A szaftos, zsíros tarja igazán hálás húsféle, mivel nagyon könnyen kezelhető, és nem szárad ki. Népszerű választás grillezésre is. Elkészítés előtti este pácold be, de csak közvetlenül sütés előtt sózd meg.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg sertéstarja csont nélkül
👉 6 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 só
👉 bors
👉 zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre. A széleit vágd be, hogy ne ugorjon össze sütés közben. A mustárt keverd el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ebben a pácban, és lezárt dobozban pihentesd egy éjszakát.

Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat vagy sertészsírt. A tarjaszeleteket sózd meg, majd tedd a serpenyőbe, és oldalanként nyolc-nyolc percig süsd őket. Amikor már majdnem készen vannak, locsold meg őket a visszamaradt páccal, és így süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések