A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabadon távozhatott a bíróságról egy brit férfi, aki két éve megfojtotta halálos beteg feleségét Cipruson


A bíróság „egy meggyötört ember impulzív tettének” minősítette a gyilkosságot 

Előzetes letartóztatásban letöltött büntetése lejártával szabadon távozhatott hétfőn Páfosz városának büntetőbíróságáról egy Cipruson élő 76 éves brit férfi, aki két évvel ezelőtt megfojtotta halálos beteg feleségét.

David Hunter nyugdíjas bányászt július 21-én a bíróság felmentette az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság vádja alól, ami miatt életfogytiglani börtönt is kaphatott volna. A bíróság ehelyett emberölésben mondta ki bűnösnek, ami miatt két év börtönbüntetést szabott ki rá. Mivel a férfi már letöltötte az előzetes fogvatartás törvényi határidejeként meghatározott két évet, szabadon távozhatott a bíróságról. A bíróság „egy meggyötört ember impulzív tettének” minősítette a gyilkosságot.

David Hunter és felesége, a 74 éves Janice Hunter több mint 50 évig voltak házasok. A nő a leukémia egyik ritka fajtájában szenvedett, és állandó fájdalmai miatt többször könyörgött férjének, hogy segítsen véget vetni az életének. Páfoszi otthonukban a férfi végül saját kezével megfojtotta a nőt, majd gyógyszerek és alkohol segítségével a saját életének is megpróbált véget vetni.

Az ítélet a törvényhozásra is hatással lehet Cipruson, ahol a halál közvetlen elősegítése emberölésnek minősül, ősszel ugyanis az orvosi közreműködéssel végrehajtott eutanázia engedélyezéséről tárgyal a ciprusi parlament.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések